Bahan-bahan
:
10 kilo ayam
41/2 kilo gula
5 senduk kunyit serbuk
1 senduk rempah ketumbar
1/2 senduk jintan
11/2 garam
5 senduk serai, halia dan lengkuas yang telah di blend sekali
10 kilo ayam
41/2 kilo gula
5 senduk kunyit serbuk
1 senduk rempah ketumbar
1/2 senduk jintan
11/2 garam
5 senduk serai, halia dan lengkuas yang telah di blend sekali
Cara-caranya
1. Dadukan ayam
2. Gaulkan gula bersama ayam
3. Masukkan garam, jintan, ketumbar dan serbuk kunyit
4. Masukkan serai, halia dan lengkuas
5. Gaulkn sekali lagi...
1. Dadukan ayam
2. Gaulkan gula bersama ayam
3. Masukkan garam, jintan, ketumbar dan serbuk kunyit
4. Masukkan serai, halia dan lengkuas
5. Gaulkn sekali lagi...
Dah siap bolehlah mulakan
tugas mencocok sate.. makan masa dlm 5 jam gak kalau buat sorang-sorang taw.
#resepiResepi Orang Kampung
No comments:
Post a Comment