Thursday, May 6, 2010

MOIST CHOCOLATE STEAM CAKE



A.

320 GM GULA KASTOR
3 BIJI TELUR (GRED A)

B.

200 GM TEPUNG GANDUM
1 STEH SODA BICARBONAT (RATA)
1 STEH DOUBLE ACTION BAKING POWDER
75 GM KOKO POWDER
(AYAK SEMUA BAHAN 2 KALI0

C.

1 CAWAN SUSU CAIR IDEAL
1 SBESAR ESEN VANILLA
1 STEH NESCAFE
1 CAWAN MINYAK MAZOLA

D.

1 CAWAN AIR PANAS MENDIDIH

1. PUTAR BAHAN A HINGGA KEMBANG DAN GEBU, MASUK BAHAN B DAN DI IKUTI BAHAN C SATU PERSATU
DAN GAUL RATA.
2. AKHIR SEKALI MASUKKAN BAHAN D DAN KACAU SEBATI.
3. KUKUS SELAMA 1 1/4 JAM, ACUAN 8X8".
4. TUTUP ACUAN DENGAN FOIL .. UNTUK ELAK AIR MASUK ATAS KEK.


TKASIH.

www.ita-delight. com
www.ita-delight. blogspot. com

No comments: